Taken begeleiders

Vanuit het bestuur van de Avondvierdaagse Leidsche Rijn adviseren we 1 begeleider per 4 lopende kinderen. Met andere woorden, wanneer er op de school 400 kinderen meelopen adviseren we maximaal 100 begeleiders voor die school.

Alle begeleiders die meelopen hebben een taak. De belangrijkste taak is het zorgen voor de veiligheid van de kinderen en dat er geen kinderen kwijt raken. De begeleiders zorgen dat kinderen een veilige en gezellige avondvierdaagse lopen. Zorg dat je voor start, tijdens en na het wandelen weet hoeveel kinderen er van je school aanwezig zijn.

Taken voor- en achterlopers

Elke school heeft 1 voor- en 1 achterloper voor de 5 km; en 1 voor- en 1 achterloper voor de 10 km. Bij de organisatietafel delen we speciale hesjes uit voor de voor- en achterlopers.

Taken van de voor- en achterlopers:

  • De voor- en achterloper zorgen – samen met de begeleiders van de school – voor de veiligheid van de kinderen;
  • De voor- en achterloper houden de kinderen zorgen – samen met de begeleiders van de school – dat er geen kinderen kwijt raken;
  • De voor- en achterloper houden de school bij elkaar;
  • De voor- en achterloper zorgen voor afstand tussen de scholen.

Geef je bij de inschrijving van je kind(eren) aan dat je wilt mee lopen? Dan is dit geen garantie dat je ook mee kunt lopen. De schoolcoördinatoren maken hiervoor de planning. Wil je met zekerheid mee lopen, meld je dan ook zelf aan als loper.

Scroll naar boven